top of page
  • Yazarın fotoğrafıDENGE EVCİL LTD.ŞTİ

KEDİNİZDEN SORUMLU MUSUNUZ?

Bir hayvan sahibi olmayı düşünen herkes için gerekli bilgileri almalıyız; böylece hayvanın gereksinimlerini karşılama ve riskleri önleme görevlerini kabul etmenize ve bunlara uymanıza izin veren en sorumlu kararları verebilirsiniz.

Herkes evimizde ve konumumuzda hayvanlara sahip olmak için, bir dizi "kılavuza" uymamız gerektiğini biliyor, böylece evcil hayvanla birliktelik mümkün olan en iyi uyumla akıyor, hayvan felsefesi hakkında bir miktar farkındalığa sahip olmalı ve sadece kürklü dostumuzu sevgi dolu bir nesne olarak değil, bizi sevgi, deneyim ve yaşam kalitesi getiren bir arkadaş olarak görmeli. Karşılıklı bir arkadaşlık ve sevgi ilişkisine sahip olmak gerekir.

Tüm bunları başarmak için , aşağıda gösterdiğimiz bu ipuçlarını akılda tutmamız gerekir , doğru kararı vermenize ve şimdi veya gelecekte kullanabileceğimiz en iyi sahipler haline gelmenize yardımcı olacak gerekli araçlardır.

Köpeklerin aksine, kediler çok daha bağımsız bir karaktere sahiptir ve yalnızlık anlarından zevk alırlar, ancak bu onların sahibinin sevgisi ve özeninden zevk aldıkları ve aynı zamanda tam ve mutlu hissetmek için bazı şeylere ihtiyaç duymadıkları anlamına gelmez.


Yeterince boş alana sahip olmak için, bir kedinin maceracı ruhunu araştırmak ve açığa çıkarmak için yeterli alana sahip olması gerekir, bunu başarmak için, merakınızı gidermek için evi keşfetmesine izin vermemiz gerekir.

Sadece onun için bir yer , evimizde, kedinin kendi alanı olarak tanımladığı bir köşeye sahip olmalıyız, kendi alanlarına ve yalnızlık ve bağımsızlık anlarına sahip olması gerekir.

Kum havuzuna dokunulmaz , kum kutusunun bulunduğu yer kutsaldır ve hiç kimse kendi kendini kontrol ettiği yerlerden biri olduğu için o bölgeden taşımamalıdır.

Hijyen esastır , kedilerin kişisel hijyeni açısından çok zorlayıcı oldukları için kum havuzunu ve temiz alanlarını korumaya çalışmalıyız.

Oyuncak , kedi eğlendirmek için oyuncaklar olmalıdır .

Bizim kedi ile vakit geçirmek Kedi sahibi onunla yalnız zaman harcamak zorunda.

Dengeli beslenme , kediler çoğunlukla gereksiz yere ve gerekirse hipoalerjenik ,tahıl içermeyen bir protein diyetine ihtiyaç duyar. İdeal beslemenizin ne olacağını veterinerinize danışmalı   ve tüylü dostunuzun daha çok zevk aldığı, net bir şekilde sevdiği bir tada sahip olan gıdaları denemelisiniz .

Temel bakım sorumluluğu , dinlenmek için iyi bir yere sahip olmak, dengeli bir diyet ve bol miktarda tatlı su, asla kaçırmamaya çalışmamız gereken temel bakımdır.

Size ve kedinize mutlu bir birliktelik dileriz....



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR by Bravery Zamanın başlangıcından beri, kadınlar onurlu işler yaptılar. Her gün hayvanların iyiliği konusunda daha bilinçliyiz ve bugün haklarını savunmak yıllar öncesi

bottom of page