top of page
  • Yazarın fotoğrafıDENGE EVCİL LTD.ŞTİ

HAYVANLARLA BÜYÜMENİN FAYDALARI...

BRAVERY Healty SUPER PREMIUM


Evde bir hayvanın ısısıyla büyümenin sayısız yararını destekleyen çalışmalar vardır, çünkü alerji, astım ve kaygı riskini azaltabilir veya çocuklarda güven ve fiziksel aktiviteyi arttırabilirler. Ek olarak, hayvanların benimsenmesi aile uyumunu ve çocuk gelişimini arttırır. Mümkün olan en iyi ortamda ve iyi barınma koşullarında doğru hayvanla uyum içinde yaşamak, ailenin her üyesine milyonlarca sevinç verebilir.

2016'da Brüksel'de düzenlenen 1. Daha Fazla Evcil Hayvan Avrupa Forumu 'n da iyi tartışıldığı gibi, eşlik eden hayvanların toplumumuza getirdiği duygusal, psikolojik ve fiziksel faydalar bilimsel kanıtlarla desteklendi.

Bir hayvanı sürdürmenin ve ona hak ettiği yaşam kalitesini vermenin zaman ve para maliyetlerini üstlenmenin ve hayvan sahibi olmanın sadece bir eğlence olmadığını, sorumlu ve farkında olmanın şart olduğunu da eklemek isteriz. Bu sorumluluğu üstlenme konusunda şüpheniz varsa, bildirecekleri birçok faydadan dolayı onlara sahip olmamak daha iyidir, iyi bir yaşamı hak ediyorlar.


Hayvanlarla birlikte büyüyen çocuklar, şefkatin ve onlara saygı duymanın önemini biliyorlar. Almayı vermeyi öğrenirler. Ayrıca, evcil hayvanlar çocukların öğrenmelerini ve sosyal becerilerini geliştirebilir. Birçok faydadan bazıları şunlardır:

Fiziksel aktiviteyi geliştirin . Araştırmalar, çocukların oyunlarda ve köpeklerde yürümekte köpeğe sahip olmayanlara göre ulusal fiziksel aktivite önerilerine uyma ihtimalinin daha yüksek olduğunu göstermektedir (Martin ve ark., 2015).

Kaygıyı azaltır Evde evcil hayvan bulundurmak, çocukluk çağı kaygısı olasılığındaki bir azalmayla ilişkilendirilmiştir (Gadomsket al., 2015).

Alerji ve astım riskini azaltır. Yaşamın ilk yılında köpeklere ve çiftlik hayvanlarına maruz kalmak çocuklarda astım riskini azaltır. Bir yaşından önce evde bir köpekle birlikte büyüyen çocukların astım riski% 13'tür (Fallet al., 2015).

Güven uyarmak Köpekleri olan çocuklar arkadaşlarıyla daha fazla sosyal ilişki kurabilir ve evcil hayvana bağlanma düzeyleri güvenlerini artırabilir (Pablo ve Serpell, 1996).

ADT'yi azaltın . Yardımcı hayvan sonrası tedavilerin çocuklarda dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğu semptomlarının ciddiyetini topladığı gösterilmiştir. (Vagnoliet al., 2015)


Son olarak, değerlerin iletimini garanti eder ve zaman zaman ölümü daha doğal bir şekilde üstlenmeye yardımcı olur. Ayrıca, şefkat hissetme ve sadece alma duygusu küçükler için çok önemlidir. Evcil hayvanlarınızın sadık şirketi başkalarını sevmeyi öğrenmeyi tercih eder  , değerlerin iletilmesi, empati, koşulsuz sevgi, saygı, sorumluluk, şefkat ve sadakat konusunda benzersiz bir öğreti bırakır.


43 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR by Bravery Zamanın başlangıcından beri, kadınlar onurlu işler yaptılar. Her gün hayvanların iyiliği konusunda daha bilinçliyiz ve bugün haklarını savunmak yıllar öncesi

bottom of page