top of page
  • Yazarın fotoğrafıDENGE EVCİL LTD.ŞTİ

EVCİL HAYVANIMIZDA OBEZİTE

Evcil hayvamızda obez olup olmadığından emin olmak için karın yağlarının olup olmadığını görmek zorundasınız, siluetini göremiyorsanız ve kaburgalarını kolayca hissedemiyorsanız, veterinize danışın ve iyi bir başlangıç ​​yaparak önlem almanız gerekir,beslenme planı ;Ne yazık ki, obezite, 10 köpekten yaklaşık 6'sını ve 10 kediden 5'ini etkiler.

Kürklü hayvanlarımız, özellikle köpekler ve kediler, normalde sahiplerinin kötü alışkanlıklarına bağlı olarak, zayıf diyet ve gelenekler nedeniyle aşırı kilo mağdurudur, Aslında, Las Palmas de Gran Canaria Üniversitesi'ne ait bir grup araştırmacı tarafından yapılan bir çalışma , sahiplerin yaşadığı ve evcil hayvanlarının yaşadığı obezite arasında doğrudan bir ilişki kuruyor. Bu çalışmaya göre , köpek ve kedilerin% 40'ı fazla kilolu, obez sahipleri olan köpekler bu hastalıktan muzdarip olma riskinin beş katına kadar çıkmaktadır.

Buna neden olan faktörler:

Yiyecekleri bir ödül sistemi olarak kullanarak, genellikle bu sistem, evcil hayvanların kaygısını yatıştırmak için bir yöntem olarak kullanılır, bu nedenle onu olumlu meselelerle ilişkilendirir ve bu nedenle gerekenden daha duygusal hale gelir. Sahiplerin% 77'ye kadarı pet beslendiklerinde mutlu olduğunu ve beslendiğinde neredeyse% 60'ının iyi hissettiğini söylüyor. İlk başta masum olan bu tutum, sorumlu bir şekilde yapmazsak gelecekte şişmanlık sorunlarına neden olabilir.

Ayrıca, pet sahipleri hareketsizse veya herhangi bir fiziksel egzersiz yapma eğilimi göstermiyorsa, genellikle evcil hayvanlarını daha az aktif tutarlar. Evcil hayvanlardaki obezite vakalarının% 40'ı kadarı egzersiz ve aşırı beslenme yetersizliğinden kaynaklanmaktadır.

Buna ek olarak, sahipleri tarafından tutulan yanlış kurallar, açıkça evcil hayvanları etkiliyor. Yemekler arasında doğrama veya yemeğimizi yemeye izin verme, ne yediğimizden bağımsız olarak, bu yüzden tüylü minigimizin soracağı basit sebeple tehlikeli davranışlara dönüşebilir.


Evcil hayvanların sağlığının bize bağlı olduğunu bilmeliyiz. İdeal kilonuzun ne olacağı hakkında tam olarak bilgi sahibi olmanız ve önerilen günlük yiyeceklerin tam miktarını bilmek için veterinerinizle konuşmanız, böylece bu oranı geçmemeniz ve kilonuzu kontrol ettirmeniz önerilir. Her şeyden önce, doğa yürüyüşleri yapmayı önemsemeliyiz bu petleri mutlu eder. Her türlü aktiviteyi öneriyoruz , temiz ve doğal havayla temas her zaman OBEZİTEYİ önlemede yardımcı olur. 


15 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR

HAYVANLAR İÇİN SAVAŞAN KADINLAR by Bravery Zamanın başlangıcından beri, kadınlar onurlu işler yaptılar. Her gün hayvanların iyiliği konusunda daha bilinçliyiz ve bugün haklarını savunmak yıllar öncesi

bottom of page